2018-1: In de sacoche

In de sacoche

Tekst: Pol Anrys

Regie: Luk Baeyens

Speeldata: zaterdag 24, vrijdag 30 en zaterdag 31 maart 2018


Korte inhoud: Max is een brave man, die een schoenmakerij uitbaat. Hij heeft via internet Barbara leren kennen en is er mee getrouwd. Zodra zijn handtekening is gezet, blijkt zij echter een kreng te zijn, die enkel op zijn geld uit is en die nog een dochter Laurence heeft die bij hen komt inwonen. Het verhaal begint als Max na een weekendje vissen thuiskomt en vaststelt dat de winkel is omgetoverd in een handtassenwinkel. Barbara wil een exclusief contract met “Delvaux” binnenhalen. Daarvoor moet alles wijken en moet ook Max willens nillens meedraaien.

 

Max komt echter in opstand en probeert de plannen van Barbara te boycotten. Als er valse Delvaux-inspectrices verschijnen, de echte inspectrice maar niet komt opdagen en Barbara een minnaar blijkt te hebben, vallen we van de ene verassing in de andere, in deze hilarische klucht.


Rolverdeling: Lieven De Vuyst als Max, Leen De Clercq als Barbara zijn vrouw, Silke Cassiman als Laurence haar dochter, Kenneth De Rick als Michel de minnaar van Barbara, Hilde Sacré als Virginie een vriendin van Max, Jonathan Stevens als Jimmy een klant en Mieke Van Nieuwenberg, Marijke Vertongen, Machteld De Smedt, Diede Henderickx, Manuel D’Hoker en Justine Van Rysselberghe in meerdere rollen (klanten, inspectrices, dokter, politieagente, deurwaarder, …).